Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Potřebné přísady:
  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru (platí pro čerstvé borůvky, pokud použijete kupované mražené, dejte 75 g cukru)
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 60 g lesních borůvek
Postup přípravy:
  1. Tvaroh a cukr dáme do mísy a metličkou spojíme. Přilijeme smetanu a mléko, promícháme a vytvoříme hladkou hmotu.
  2. Borůvky rozmačkáme vidličkou a přidáme k tvarohové směsi. Pokud máme borůvky mražené, necháme je chvíli povolit a pak zamícháme do tvarohu.
  3. Zmrzlinovač sestavíme, zapneme a nalijeme do něj studenou tvarohovou směs, kterou necháme míchat 20-30 minut podle hustoty.
  4. Ihned podáváme.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Obrázek Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Obrázek Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

Keto celestýnské nudle do polévky - bez mouky

TOPlist