Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Potřebné přísady:
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 250ml mléka
  • 200g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy:
  1. Tyto lívance jsou stejně tak dobré jako kynuté. Stejně nadýchané, stejně dobré, jen jednodušší a HLAVNĚ RYCHLEJŠÍ. Mňam. Při pečení mi přímo mizí pod rukama. Z tohoto množství je 25 lívanečků.
  2. Ušleháme sníh z bílků s cukrem. Vymícháme hladké těsto a opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme na lžičce oleje. Neodcházejte - jde to rychle. Upečené mažeme marmeládou, čokoládou nebo rozmixovanými jahodami se šlehačkou.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Jahodo - banánová svačinka nejen pro děti

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Ovocné poháry se smetanovo-tvarohovým krémem

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Obrázek Stress Killer smoothie by Romča

Stress Killer smoothie by Romča

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Obrázek Kynuty houskový knedlík od Jany

Kynuty houskový knedlík od Jany

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist