Search
Filters
Close

Recept - Broskve s prosciuttem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2ks broskev
  • 4 plátky šunky prosciutto
  • rukola
  • hrst piniových oříšků
  • panenský olivovový olej
  • 125g mozzarela
  • 1 větší lžíce citrové šťávy
  • půl kávové lžičky javorového sirupu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Broskve nakrájíme na čtvrtky, šunku natrháme na menší kousky. Piniové oříšky zlehka nasucho opražíme na pánvičce.

Zálivka

Olej metličkou prošleháme s citronovou šťávou a lehce vmícháme javorový sirup. Mozzarelu také natrháme, nakrájíme, protože takto nám v záhybech utřídění více zálivky a chuť salátu tak lépe vyzní. Vše smícháme dohromady a posypeme praženými piniovými oříšky.

Tento salát je vynikající na jaře i v létě a také je vhodný jako rychlé pohoštění pro návštěvy.

Romča a Martina

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2ks broskev
  • 4 plátky šunky prosciutto
  • rukola
  • hrst piniových oříšků
  • panenský olivovový olej
  • 125g mozzarela
  • 1 větší lžíce citrové šťávy
  • půl kávové lžičky javorového sirupu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Broskve nakrájíme na čtvrtky, šunku natrháme na menší kousky. Piniové oříšky zlehka nasucho opražíme na pánvičce.

Zálivka

Olej metličkou prošleháme s citronovou šťávou a lehce vmícháme javorový sirup. Mozzarelu také natrháme, nakrájíme, protože takto nám v záhybech utřídění více zálivky a chuť salátu tak lépe vyzní. Vše smícháme dohromady a posypeme praženými piniovými oříšky.

Tento salát je vynikající na jaře i v létě a také je vhodný jako rychlé pohoštění pro návštěvy.

Romča a Martina