Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Vanilkový extrakt

Potřebné přísady:
  • 5 vanilkových lusků
  • 200 ml vodky (42 % alkoholu)
Postup přípravy:
  1. Do skleněné lahve se šroubovacím víčkem nalijeme alkohol (ideální je vodka nebo světlý rum, alkohol by měl být chuťově málo výrazný a obsah alkoholu by měl být minimálně 40 %).
  2. Lusky podélně nařízeneme a vhodíme do alkoholu. Semínka nevydlabáváme, necháme je v lusku. Lahev zavíčkujeme a uložíme do temna. Jednou za čas (když si zrovna vzpomeneme) lahví zatřepeme.
  3. Po 2 měsísích je možné extrakt používat v poměru 30 ml extraktu na 1 litr tekutiny. Já ho obvykle používám tak, jak mám napsáno v receptech - po lžičkách do krémů a těst.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Domácí vanilkový cukr - poctivý

Domácí vanilkový cukr - poctivý

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Obrázek Velikonoční nádivka s kopřivami

Velikonoční nádivka s kopřivami

Obrázek Smrkové výhonky  tonikum na vlasy

Smrkové výhonky tonikum na vlasy

TOPlist