Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Vanilkový extrakt

Potřebné přísady:
  • 5 vanilkových lusků
  • 200 ml vodky (42 % alkoholu)
Postup přípravy:
  1. Do skleněné lahve se šroubovacím víčkem nalijeme alkohol (ideální je vodka nebo světlý rum, alkohol by měl být chuťově málo výrazný a obsah alkoholu by měl být minimálně 40 %).
  2. Lusky podélně nařízeneme a vhodíme do alkoholu. Semínka nevydlabáváme, necháme je v lusku. Lahev zavíčkujeme a uložíme do temna. Jednou za čas (když si zrovna vzpomeneme) lahví zatřepeme.
  3. Po 2 měsísích je možné extrakt používat v poměru 30 ml extraktu na 1 litr tekutiny. Já ho obvykle používám tak, jak mám napsáno v receptech - po lžičkách do krémů a těst.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Pirožky z bramborového těsta, plněné povidly

Obrázek Pesto z medvědího česneku by Romča

Pesto z medvědího česneku by Romča

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Keto nepečené tyčinky s čokoládou

Keto nepečené tyčinky s čokoládou

Obrázek Zavařené maso pro psa - hovězí domácí konzerva

Zavařené maso pro psa - hovězí domácí konzerva

TOPlist