Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Vanilkový extrakt

Potřebné přísady:
  • 5 vanilkových lusků
  • 200 ml vodky (42 % alkoholu)
Postup přípravy:
  1. Do skleněné lahve se šroubovacím víčkem nalijeme alkohol (ideální je vodka nebo světlý rum, alkohol by měl být chuťově málo výrazný a obsah alkoholu by měl být minimálně 40 %).
  2. Lusky podélně nařízeneme a vhodíme do alkoholu. Semínka nevydlabáváme, necháme je v lusku. Lahev zavíčkujeme a uložíme do temna. Jednou za čas (když si zrovna vzpomeneme) lahví zatřepeme.
  3. Po 2 měsísích je možné extrakt používat v poměru 30 ml extraktu na 1 litr tekutiny. Já ho obvykle používám tak, jak mám napsáno v receptech - po lžičkách do krémů a těst.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Domácí kečup skvělý pro malé kečupožrouty

Obrázek Rybičková pomazánka zase jinak

Rybičková pomazánka zase jinak

Obrázek Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Pribiňáček domácí - levný a vynikající

Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Obrázek Cheesecake z domácího smetanového krému

Cheesecake z domácího smetanového krému

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Banánové lívance z přezrálých banánů

Banánové lívance z přezrálých banánů

Obrázek Jahodová marmeláda s vanilkou

Jahodová marmeláda s vanilkou

TOPlist