Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Potřebné přísady:

Těsto na 2 plechy:

  • 3 hrnky hl. mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje

Kvásek:

  • 42g kvasnic
  • 1 lžíce cukru
  • 1 hrnek teplé vody

Na náplň:

  • olej, česnek, sůl
  • sýr
  • koření

Nekynutá varianta, také cca na 1,5-2 plechy, podle velikosti plechu:

  • 1 velký bílý jogurt
  • polohrubá mouka (2x naplněny kelímek od jogurtu)
  • sůl
  • 1 lžička jedlá soda

Na náplň:

  • olej, česnek
  • sýr
  • koření
Postup přípravy:
  1. Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly. Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem, posypeme sušeným česnekem (pokud nemáme sušený, tak čerstvý česnek utřeme a zamícháme rovnou do oleje, kterým těsto potřeme), posolíme -jemně, bohatě zasypeme nastrouhaným sýrem. Navrch dáme oblíbené koření, já dala chilli, oregáno. Těsto ještě před pečením rozkrájíme na proužky.
  2. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být těsto tmavé.
  3. Nekynutá varianta, také cca na 1,5-2 plechy, podle velikosti plechu:
  4. Do mísy dáme bílý jogurt, prázdný kelímek od jogurtu, dvakrát naplníme polohrubou moukou až nahoru a přidáme do mísy, přidáme lžičku jedlé sody a osolíme, cca 1 lžička.
  5. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu, překlopíme na pekáč vystlaný pečícím papírem a prsty rozmačkáme po celém plechu, na slabší placku (těsto nabude). Potřeme lehce olejem, posypeme sušeným česnekem (pokud nemáme sušený, tak čerstvý česnek utřeme a zamícháme rovnou do oleje, kterým těsto potřeme), bohatě zasypeme nastrouhaným sýrem. Navrch dáme oblíbené koření, já dala chilli, oregáno. Těsto ještě před pečením rozkrájíme na proužky.
  6. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být těsto tmavé.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist