Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Polévka z medvědího česneku

Potřebné přísady:
  • 20 g másla
  • 1 menší cibule
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 střední brambory (cca 200 g)
  • 100 g medvědího česneku
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova na něm opečeme cibuli nakrájenou na drobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a necháme bublat 10-12 minut do změknutí brambor.
  2. Listy česneku zbavíme stopek (fakt je tam nenechávejte, nebo se vám namotají na tyčák jako mě a ten se vám zadře:o)), omyjeme a vložíme do polévky. Necháme minutku zavadnout a pak polévku rozmixujeme na co nejhladší krém. Přidáme smetanu, asi minutu provaříme a ihned podáváme s krutony nebo pečivem.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Obrázek Tvarohové koblížky bez kynutí

Tvarohové koblížky bez kynutí

Obrázek Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Splatoon - zapékané tvoření by Romča

Obrázek Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Jogurtový crumble dezert s lesním ovocem

Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

Obrázek Domácí pažotkové máslo s květy

Domácí pažotkové máslo s květy

TOPlist