Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Karamel

Potřebné přísady:
  • Cukr krupice
  • Voda
Postup přípravy:
  1. Cukr dáme do kastrůlku a za stálého míchání  rozpustíme. Dáváme pozor, aby se nepřipálil a nezhořkl. Když je karamel rozpuštěný zalijeme studenou vodou z kohoutku. Pozor může vyprsknout, takže opatrně. Poté vznikne jakoby zmražená krusta, která se delším vařením rozpustí. Správnou konzistenci zachytíme tak, že když nabereme karamel lžící a snažíme se ho ze lžíce pomalu vylít je v celku a nedělí se na kapky. Toť celé kouzlo tohoto krásného zlatavého přípravku na dezerty, zmrzliny nebo jídla.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Nejlepší pálenka - samohonka

Nejlepší pálenka - samohonka

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Obrázek Fit tuňáková pomazánka s tvarohem

Fit tuňáková pomazánka s tvarohem

TOPlist