Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Potřebné přísady:
  • housek nebo rohlíků (nebojte se i celozrnných)
  • 2 žloutky (mohou být i celá vejce)
  • 1 lžička soli
  • 1 a ½ hrnku hladce namleté špaldové mouky
  • 1 a ½ hrnku hladké nebo polohrubé pšeničné mouky
  • 1 prášek do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 a ½ hrnku vody
Postup přípravy:
  1. Pečivo nakrájejte na kostičky a přendejte do větší mísy. Vmíchejte žloutky, sůl, špaldovou i pšeničnou mouku a prášek do pečiva. Postupně přidávejte vodu a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě až tři díly podle velikosti vašeho hrnce, a vytvarujte knedlíky. Vložte je do vroucí vody a vařte nejdříve 15 minut z jedné strany, poté je převraťte a vařte dalších 15 minut. Po vyndání je propíchněte na několika místech párátkem a poté porcujte režnou nití nebo nakrájejte.
  2. Špaldová mouka v kuchyni:
  3. Špalda je druh pšenice, která je dobře stravitelná i pro děti. Obsahuje hodně bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. V kuchyni se její zrna využívají obdobně jako kroupy, mouka má oříškovou chuť, která se hodí k přípravě koláčů, sušenek i knedlíků.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Pavlínčiny česnekové trojúhelníčky

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Sladký keto chléb podle Martiny

Sladký keto chléb podle Martiny

TOPlist