Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Potřebné přísady:
  • 8 plátů těsta filo - mají v Makru
  • 2ks jarní cibulka
  • 6ks vejce
  • 200ml zakysaná smetana
  • 1 svazek chřestu
  • 250g natrhaného kuřecího masa
  • 100g sýra Brie
  • 1 polévková lžíce koření Dukkah
  • sůl a pepř
Postup přípravy:
  1. Troubu nahřejeme na 220 stupňů.
  2. Formu zhruba 30x20 vymažeme. Na vál položíme plát filo těsta, potřeme olejem a posypeme Dukkah kořením. Překryjeme dalším plátem těsta a takto opakujeme dokud máme pláty. Přendáme do zapékací mísy, okraje necháme přečnívat. Lze je různě zahnout či zastrčit.
  3. Těsto posypeme pokrájenou jarní cibulkou. Vejce prošleháme se smetanou, osolíme a opepříme a nalijeme na těsto. Poklademe chřestem, masem a nakonec pokrájenými plátky sýra. Pečeme asi 20 minut.
  4. Koření Dukkah si připravíme takto:
  5. 2 lžičky drcených lískových oříšků
  6. polovina lžičky mletého římského kmín
  7. drcený pepř podle chuti
  8. 2 lžičky sezamu
  9. půl lžičky koriandrových semínek
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Grepové smoothie - Ranní probuzení

Grepové smoothie - Ranní probuzení

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

TOPlist