Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahelník

Kdo má rád rýžový nákyp,tak mu tohle bude určitě chutnat.Ale ti kdo ho moc nemusí(třeba jako já),tak to extra požitek nebude

Potřebné přísady:
  • 200g jahel
  • Sul
  • 4 vejce
  • 150g mouckoveho cukru
  • Pul lzicky mlete skorice
  • Svestky
  • 3 jablka
  • Skoricovy cukr
  • Maizenu
Postup přípravy:
  1. Jahly si uvarte na hustou kasi se spetkou soli v 750ml vody.Do vychladle kase zamichejte utrene zloutky s cukrem do peny,skorici a snih z bilku.
  2. Do vylozene pecicim papirem kulatei formy nalijte cast smesi a pokladte svestkama.Opet prekryjte testem a dejte nahrubo nastrouhana jablka smichane se skoricovym cukrem a maizenou.(Muzete do nich pridat i kapku citronu aby nezhnedla)A opet prilijte zbytek testa.
  3. Pecte cca pri 180 stupnich tak hodinu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Obrázek Citrónová bábovka s hruškami

Citrónová bábovka s hruškami

Obrázek Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Obrázek Galettes s rebarborou a jahodami

Galettes s rebarborou a jahodami

Obrázek Banánový chlebíček by Romča

Banánový chlebíček by Romča

Obrázek Kynuté  taštičky s mascarpone a jahodami

Kynuté taštičky s mascarpone a jahodami

Obrázek Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

TOPlist