Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 7 bílků
  • 200 g cukru moučka
  • 70 g másla
  • 200 g hrubé mouky

Krém:

  • 180 g másla
  • 150 g hořké čokolády
  • 3 PL smetany
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme sníh, přidáváme cukr a vyšleháme do tuha. Do sněhu zašleháme rozpuštěné vlažné máslo a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 35 minut. Vychladlý korpus vodorovně rozkrojíme na polovinu a pak ještě každou část na další polovinu. Změklé máslo vyšleháme s vychladlou čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni ve smetanou (můžeme použít 3 smetánky do kávy). Krém necháme chvíli tuhnout v ledničce, pak promažeme všecky díly korpusu a potřeme vrch i boky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sušenky Hello kitty z lineckého těsta

Sušenky Hello kitty z lineckého těsta

Obrázek Jahodové duhové řezy podle Zorky

Jahodové duhové řezy podle Zorky

Obrázek Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Obrázek Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Obrázek Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

Obrázek Makový závin podle paní Romanky

Makový závin podle paní Romanky

TOPlist