Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pouťové koláčky - Nahořánky

Potřebné přísady:
  • 19 dkg másla
  • 6 dkg Hery
  • 1-2 lžíce sádla
  • 5 žloutků
  • 1 vejce
  • 1 kg polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 12 dkg cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 1 vanilkový cukr
  • 5-7 dkg droždí
  • necelý 1/2 l mléka
Postup přípravy:
  1. Žloutky utřeme s cukry a vejcem, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Pracujeme tak dlouho, až začne ,,praskat.“ Pak necháme kynout. Tvarujeme koláče, které pomažeme máslem, okraje rozšlehaným vejcem a plníme. Horké pokapeme šlehačkou.
  2. Plníme libovolně tvaroh, mák, povidla, šimlové mazání - ( mák s tvarohem)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Obrázek Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

Kynutý koláč s jahodami a drobenkou

TOPlist