Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pouťové koláčky - Nahořánky

Potřebné přísady:
  • 19 dkg másla
  • 6 dkg Hery
  • 1-2 lžíce sádla
  • 5 žloutků
  • 1 vejce
  • 1 kg polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 12 dkg cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 1 vanilkový cukr
  • 5-7 dkg droždí
  • necelý 1/2 l mléka
Postup přípravy:
  1. Žloutky utřeme s cukry a vejcem, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Pracujeme tak dlouho, až začne ,,praskat.“ Pak necháme kynout. Tvarujeme koláče, které pomažeme máslem, okraje rozšlehaným vejcem a plníme. Horké pokapeme šlehačkou.
  2. Plníme libovolně tvaroh, mák, povidla, šimlové mazání - ( mák s tvarohem)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koláčik s croasantem podle pana Petra

Koláčik s croasantem podle pana Petra

Obrázek Pšenično žitná šlehačková bábovka

Pšenično žitná šlehačková bábovka

TOPlist