Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Cinnamon buns - skořicové rolky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 200g hladké mouky
  • 125g špaldové celozrnné mouky (dá se nahradit hladkou pšeničnou)
  • 165g mléka
  • 1 vejce
  • 8g droždí
  • 63g rozpuštěného másla
  • 40g cukru
  • 1g soli

Náplň:

  • 80g másla
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky kardamomu (nemusí být)
  • 75g třtinového cukru
  • Na posypání hrubý cukr
Postup přípravy:
  1. Zpracujeme kynuté těsto, necháme kynout v teple asi hodinu. Vyválíme na silnější plát, potřeme náplní (máslo utřené s cukrem a kořením), zarolujeme a krájíme asi 4cm dlouhé suky. Do kulaté formy vyložené pečícím papírem klademe jednotlivé kousky ne úplně k sobě. Posypeme hrubým cukrem. Necháme ještě asi 10min. kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200°C 20 - 30min.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

TOPlist