Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Schwarzwaldský dort

Potřebné přísady:

Piškot:

  • 6vajec
  • 175 g cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 90 g másla
  • 140 g čokolády

Náplň:

  • 750 g vypeckovaných kompotových višní /několik si necháme

Na ozdobu:

  • 80 g cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 vrchovaté lžíce škrobové moučky
  • lžíce vody
  • 6 lžic višňového džemu
  • 3 lžíce višňové pálenky /nemusí být nutně višňová/
  • 3/4 l smetany ke šlehání
  • 1 - 2 lžíce cukru.
Postup přípravy:
  1. Piškot: máslo rozpustíme na mírném ohni, ze žloutků a cukru ušleháme ve vodní lázni hustý krém, na který prosíváme mouku - nemícháme, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, přidáme 1/3 sněhu a opatrně vmícháme do těsta, pak přidáme zbývající sníh a opět obracením vmícháme do těsta. Hmotu nalijeme ihned do formy vytřené máslem a vysypané hrubou moukou.
  2. Náplň: višně povaříme s cukrem a skořicí, přidáme škrobovou moučku smíchanou s vodou a necháme za stálého míchání jednou vzkypět. Višňový džem a pálenku hladce utřeme a potřeme jím jeden plát, přiložíme druhý plát a posázíme povařenými višněmi. Ušleháme tuhou šlehačku se 3 ztužovači a cukrem a polovinu naneseme na višně. Zakryjeme posledním plátem a potřeme vrstvou zbývající šlehačky.
  3. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami , a višněmi.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

TOPlist