Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Mechová dvoubarevná bábovka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 240g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 ml oleje
  • 100 ml vroucí vody
  • 2 lžíce kakaového prášku
Postup přípravy:
  1. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem. Dáme do vysypané formy nejdříve světlou část a pak cik cak tmavou a pečeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Mléčný řez s čokoládovou polevou

Mléčný řez s čokoládovou polevou

Obrázek Jáhelník se švestkami a jablky

Jáhelník se švestkami a jablky

TOPlist