Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodové řezy s tvarohovým krémem a ovocnou želé vrstvou

Potřebné přísady:
  • Viz postup
Postup přípravy:
  1. Piškotový základ:
  2. 6 vajec
  3. 90 g jemně namleté ovesné mouky
  4. 25 g sladidla (se čtyřnásobnou sladivostí)
  5. 1 balíček prášku do pečiva
  6. špetka soli
  7. trochu vanilky
  8. Postup:
  9. Z připravených surovin si vyšlehej klasické piškotové těsto. Nalij ho do formy o velikosti přibližně 30 × 30 cm a peč při 160 °C, zapnutý horní i dolní ohřev, asi 25–30 minut, dokud není krásně zlatavý.
  10. Tvarohový krém:
  11. 500 g odtučněného měkkého tvarohu
  12. 200 g odlehčeného mascarpone (můžeš použít 250 g, pokud máš celé balení)
  13. 2 dl smetany ke šlehání
  14. 25–30 g intenzivního sladidla
  15. šťáva a nastrouhaná kůra z půlky citronu
  16. vanilka podle chuti
  17. Jak na to:
  18. Mascarpone vyšlehej se smetanou, přidej tvaroh, citron, vanilku a sladidlo. Všechno jemně promíchej do hladkého krému a natři rovnoměrně na vychladlý piškot. Poté dej do chladu.
  19. Jahodová vrstva:
  20. 500 g čerstvých jahod
  21. sladidlo podle chuti
  22. šťáva a kůra z půl citronu
  23. 4 plátky želatiny (namočené ve studené vodě)
  24. Příprava:
  25. Jahody rozvař s citronem a sladidlem. Rozmixuj je dohladka, přidej vymačkanou želatinu a míchej, dokud se nerozpustí. Nech lehce zchladnout a vlij na připravený krémový základ. Dej chladit do druhého dne.
  26. Na závěr můžeš ozdobit čerstvými jahodami. A snaž se nesníst celý plech na posezení!
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka z pomazánkového másla

Bábovka z pomazánkového másla

Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Obrázek Tvarohové buchty od babičky Marušky

Tvarohové buchty od babičky Marušky

Obrázek Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

TOPlist