Jahodové řezy s tvarohovým krémem a ovocnou želé vrstvou
Potřebné přísady:
Viz postup
Postup přípravy:
Piškotový základ:
6 vajec
90 g jemně namleté ovesné mouky
25 g sladidla (se čtyřnásobnou sladivostí)
1 balíček prášku do pečiva
špetka soli
trochu vanilky
Postup:
Z připravených surovin si vyšlehej klasické piškotové těsto. Nalij ho do formy o velikosti přibližně 30 × 30 cm a peč při 160 °C, zapnutý horní i dolní ohřev, asi 25–30 minut, dokud není krásně zlatavý.
Tvarohový krém:
500 g odtučněného měkkého tvarohu
200 g odlehčeného mascarpone (můžeš použít 250 g, pokud máš celé balení)
2 dl smetany ke šlehání
25–30 g intenzivního sladidla
šťáva a nastrouhaná kůra z půlky citronu
vanilka podle chuti
Jak na to:
Mascarpone vyšlehej se smetanou, přidej tvaroh, citron, vanilku a sladidlo. Všechno jemně promíchej do hladkého krému a natři rovnoměrně na vychladlý piškot. Poté dej do chladu.
Jahodová vrstva:
500 g čerstvých jahod
sladidlo podle chuti
šťáva a kůra z půl citronu
4 plátky želatiny (namočené ve studené vodě)
Příprava:
Jahody rozvař s citronem a sladidlem. Rozmixuj je dohladka, přidej vymačkanou želatinu a míchej, dokud se nerozpustí. Nech lehce zchladnout a vlij na připravený krémový základ. Dej chladit do druhého dne.
Na závěr můžeš ozdobit čerstvými jahodami. A snaž se nesníst celý plech na posezení!