Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tmavý višňový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g Hery
  • 80 g cukru krupice
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL mléka
  • 1 vejce

Krém:

  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 PL cukru krupice
  • 250 g měkkého tvarohu (kostka v alobalu)

Náplň:

  • višňový kompot
  • 2 PL Solamylu

Drobenka:

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 1 PL kakaa
Postup přípravy:
  1. Suroviny na těsto zpracujeme na vále, rozválíme v dortové formě průměr 28 cm s pečícím papírem na dně a z těsta vytvoříme i okraje.
  2. Uvaříme hustý pudink a do horkého pudinku zašleháme tvaroh. Krém dáme do zdobícího sáčku a na těsto nastříkáme kruhy kousek od sebe tak, abychom vše spotřebovali. Do vzniklých mezer nalijeme lžičkou višňovou náplň, kterou jsme udělali povařením 250 ml kompotové šťávy se Solamylem a vmíchali jsme do ní vypeckované višně. Povrch posypeme kakaovou drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut. Koláč krájíme až druhý den, když je pěkně ztuhlý.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Taštičky s višňovou náplní

Taštičky s višňovou náplní

Obrázek Hruška dušená v bílém víně

Hruška dušená v bílém víně

Obrázek Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Obrázek Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

TOPlist