Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Potřebné přísady:
  • hrnek hladká mouka
  • hrnek moučkový cukr
  • hrnek dětská krupička
  • prášek do pečiva
  • hrnek strouhaného perníku
  • 1kg jablka
  • vanilkový cukr
  • skořice
  • 120g máslo
Postup přípravy:
  1. Hrnek hladké mouky, hrnek dětské krupičky, hrnek moučového cukru, jeden prášek do pečiva,….tuto směs zamícháme.
  2. Kilo strouhaných a částečně vymačkaných jablek promícháme se strouhaným perníkem, vanilkovým cukrem a skořicí.
  3. Na vymazaný plech dáme tenkou vrstvu suché směsi, na to část jablek, zase směs a opět jablíčka a končíme suchou směsí. Pokladem tenkými plátky másla, nebo hery, stačí tak 100-120 g a pečeme na 200 st. zhruba 40 minut.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný linecký koláč naší babičky

Jablečný linecký koláč naší babičky

Obrázek Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist