Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany
Potřebné přísady:
hrnek hladká mouka
hrnek moučkový cukr
hrnek dětská krupička
prášek do pečiva
hrnek strouhaného perníku
1kg jablka
vanilkový cukr
skořice
120g máslo
Postup přípravy:
Hrnek hladké mouky, hrnek dětské krupičky, hrnek moučového cukru, jeden prášek do pečiva,….tuto směs zamícháme.
Kilo strouhaných a částečně vymačkaných jablek promícháme se strouhaným perníkem, vanilkovým cukrem a skořicí.
Na vymazaný plech dáme tenkou vrstvu suché směsi, na to část jablek, zase směs a opět jablíčka a končíme suchou směsí. Pokladem tenkými plátky másla, nebo hery, stačí tak 100-120 g a pečeme na 200 st. zhruba 40 minut.