Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Skořicové copánky z Nezdic

Potřebné přísady:
  • 250 ml mléka
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1 droždí ( kvásek )
  • 10 dkg moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • vanilka
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout. Mléko zase lijte postupně. Z těsta tvoříme válečky, které stočíme do copánku. Stačí přidržet palcem a dva pramínky zatočit. Smažíme v rozpáleném oleji a obalujeme v cukru se skořicí.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Velikonoční beránek podle Radky

Velikonoční beránek podle Radky

Obrázek Nugátový zákusok so šľahačkou

Nugátový zákusok so šľahačkou

Obrázek Dort s bavorským čokoládovým krémem

Dort s bavorským čokoládovým krémem

Obrázek Tvarohové knedlíky s jahodami by Romča

Tvarohové knedlíky s jahodami by Romča

Obrázek 🍓 Jahodové rolky s citronovou polevou

🍓 Jahodové rolky s citronovou polevou

TOPlist