Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Buchta po peřinou

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • 20 dkg hladké mouky
  • 20 dkg cukru moučka
  • 4 celá vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml oleje

NA TĚSTO:

  • 2 vanilkový puding
  • 1 l mléka
  • cukr dle chuti

OSTATNÍ:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 skořicový cukr
Postup přípravy:
  1. Celá vejce utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej a mouku s práškem.Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech.Na neupečené těsto nalijeme horký uvařený puding(vaříme klasicky jak známe).Viz foto.Poté upečeme - puding bude při pečení bublat.Na upečenou teplou buchtu rozetřeme dvě zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem. Je výbornááááá a hodí se klidně i jako zákusek.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mňamózní válečky plněné - (nepečené)

Mňamózní válečky plněné - (nepečené)

Obrázek Čokoládovo - kokosový koláč

Čokoládovo - kokosový koláč

Obrázek Cuketový koláč se švestkami, mákem a ořechy

Cuketový koláč se švestkami, mákem a ořechy

TOPlist