Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tažený jablečný závin

Potřebné přísady:
  • 30 dkg hladké mouky
  • 5 lžic oleje
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • 1/2 lžičky soli
  • 80 -100 ml vlažné vody(záleží na velikosti vajec)
  • 6 velkých jablek
  • 6 lžic strouhanky
  • skořice
  • krystalový cukr podle chuti
Postup přípravy:
  1. Těsto dobře propracujeme dlaní 3-5 minut a necháme přikryté odpočinout 15-20 minut. . Odpočinuté těsto si položíme na utěrku a než ho začneme vytahovat, můžeme si ho trochu rozválet. Když se vám při vytahování těsto natrhne, uřízněte kousek a dejte tam záplatu. Hlavně těsto nedávejte znovu dohromady, nešlo by už vytahovat.!! Vytažené těsto posypeme strouhankou, která může být opečená na másle, rozložíme jablka nakrájená na plátky a posypeme kryst.cukrem a skořicí, stočíme v utěrce a přeneseme na plech s pečícím papírem.
  2. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů. Závin nemusíme ničím potírat. Z této dávky jdou udělat dva malé záviny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Jablečný štrůdl s ořechy-rychlovka

Jablečný štrůdl s ořechy-rychlovka

Obrázek Cheesecake s limetkovým krémem

Cheesecake s limetkovým krémem

Obrázek Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

TOPlist