Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Tažený jablečný závin

Potřebné přísady:
  • 30 dkg hladké mouky
  • 5 lžic oleje
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • 1/2 lžičky soli
  • 80 -100 ml vlažné vody(záleží na velikosti vajec)
  • 6 velkých jablek
  • 6 lžic strouhanky
  • skořice
  • krystalový cukr podle chuti
Postup přípravy:
  1. Těsto dobře propracujeme dlaní 3-5 minut a necháme přikryté odpočinout 15-20 minut. . Odpočinuté těsto si položíme na utěrku a než ho začneme vytahovat, můžeme si ho trochu rozválet. Když se vám při vytahování těsto natrhne, uřízněte kousek a dejte tam záplatu. Hlavně těsto nedávejte znovu dohromady, nešlo by už vytahovat.!! Vytažené těsto posypeme strouhankou, která může být opečená na másle, rozložíme jablka nakrájená na plátky a posypeme kryst.cukrem a skořicí, stočíme v utěrce a přeneseme na plech s pečícím papírem.
  2. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů. Závin nemusíme ničím potírat. Z této dávky jdou udělat dva malé záviny.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Banoffee pie - koláč s banány a karamelem

Obrázek Torta alla menta - Mátový dort

Torta alla menta - Mátový dort

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Obrázek Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

TOPlist