Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Šlehačkové šátečky

Potřebné přísady:
  • 40 dkg hladké mouky
  • 1 máslo
  • 1 šlehačka ke šlehání (200ml)
Postup přípravy:
  1. Změklé máslo(ne rozpuštěné ) smícháme s hladkou moukou a šlehačkou. Vypracujeme těsto a na chvíli dáme do lednice. Těsto si vyválíme a vykrajujeme čtverečky, které plníme náplní (dnes jsem zkusila makovou ). Rohy těsta přehneme a spojíme uprostřed. Pečeme na 170°C. Po vytažení z trouby pocukrujeme moučkovým cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Hruškový koláč s mandlovým krémem

Recept - Hruškový koláč s mandlovým krémem

Obrázek Pařížský dort s banány nebo broskví

Pařížský dort s banány nebo broskví

Obrázek Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

TOPlist