Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dortík Bora Bora

Potřebné přísady:

Na těsto:

  • 100 g hodně měkkého másla
  • 140 g moučka cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 4 vejce - z toho 1 celé vejce přijde do těsta a 3 žloutky, 3 bílky na bílkovou čepici
  • 100 g hladké mouky
  • 3 rovné čajové lžičky prášku do pečiva
  • 50 g škrobu
  • 50 ml mléka
  • 75 g čokoládových vloček

Na sněhovou čepici:

  • 120 g cukr moučka
  • 100 g mletých lístkových oříšků
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 150°C horkovzduch. Dortovou formu vytřeme olejem-ja použila olejový spray. 3 vajíčka oddělíme žloutky od bílku.
  2. V míse ušleháme měkké máslo a přidáváme postupně cukr, vanilkový cukr, sůl, přidáme 1 celé vejce, stále mixujeme a 3 zloutky-jeden po druhém vmícháváme..Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva a sypeme k máslové směsi střídavě s mlékem. Pak mixujeme alespoň 2 minuty vše na maximum.
  3. Pak jen ručně přimícháme 50 g čokoládových vloček. Testo dáme do formy a uhladíme do roviny.
  4. Sníh ušleháme do tuhá a opravdu z lehká přimícháme oříšky smíchané s cukrem. Dáme na těsto a též lehce uhladíme do roviny. Posypeme zbytkem 25 g čokoládovými vločkami.
  5. Pečeme hodinu - je to neuvěřitelné šťavnatý a luxusní!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Obrázek Mirabelkové řezy s pudinkem - hrníčkové

Mirabelkové řezy s pudinkem - hrníčkové

Obrázek Šátečky z tvarohového těsta

Šátečky z tvarohového těsta

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Puff pancakes - nafouklé palačinky

Puff pancakes - nafouklé palačinky

TOPlist