Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nepečený dort jak ho možná neznáte

Potřebné přísady:
  • 150 g sušenek
  • 125 g másla
  • 3 balení philiadelphia (smetanový sýr)
  • 200 g smetany
  • 100 g mléčné čokolády
  • 100 g bílé čokolády
  • 75g cukr
  • 6 plátků želatiny
Postup přípravy:
  1. Rozdrtíme sušenky v igelitovém sáčku s pomocí válečku. Rozpustíme máslo a přidáme sušenky. Vytvoříme těsto a dáme do formy. Sýr philiadelphia prohněteme dohladka. Smetanu vyšleháme do tuha. Želatinu dáme do 150 ml studené vody na 10 minut. Pak přidáme cukr a zahřejeme.
  2. Teď přidáme želatinu do sýru philiadelphia + smetanu. Rozdělíme směs na dva díly a přidáme roztavenou bílou čokoládu na jednu polovinu a do druhé dáme mléčnou. Z rozdělených těst si vytvoříme dort. Ten pak dáme na několik hodin do ledničky.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šátečky z tvarohového těsta

Šátečky z tvarohového těsta

Obrázek Drobenkové kakaové řezy s jablky

Drobenkové kakaové řezy s jablky

Obrázek Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

TOPlist