Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nepečený dort jak ho možná neznáte

Potřebné přísady:
  • 150 g sušenek
  • 125 g másla
  • 3 balení philiadelphia (smetanový sýr)
  • 200 g smetany
  • 100 g mléčné čokolády
  • 100 g bílé čokolády
  • 75g cukr
  • 6 plátků želatiny
Postup přípravy:
  1. Rozdrtíme sušenky v igelitovém sáčku s pomocí válečku. Rozpustíme máslo a přidáme sušenky. Vytvoříme těsto a dáme do formy. Sýr philiadelphia prohněteme dohladka. Smetanu vyšleháme do tuha. Želatinu dáme do 150 ml studené vody na 10 minut. Pak přidáme cukr a zahřejeme.
  2. Teď přidáme želatinu do sýru philiadelphia + smetanu. Rozdělíme směs na dva díly a přidáme roztavenou bílou čokoládu na jednu polovinu a do druhé dáme mléčnou. Z rozdělených těst si vytvoříme dort. Ten pak dáme na několik hodin do ledničky.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist