Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Potřebné přísady:
  • 50g hery
  • 500ml polotučného mléka
  • 1 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 170g třtinového cukru
  • 300g pšeničné celozrnné mouky
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prášek do perníku
Postup přípravy:
  1. Mléko lehce ohřejeme ( ale nevaříme ). Pak v něm pozvolna rozpustíme tuk a med. V míse smícháme obě mouky s práškem do perníku a cukrem. Přidáme celá vejce, teplé mléko s tukem a vše důkladně promícháme. Nalijeme na plech s nepřilnavým dnem nebo vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 asi 30 minut.
  2. TIP - rozpusťe pravou hořkou 70% čokoládu s troškou mléka a pocákejte jí povrch perníku.
  3. PORCE PRO 12 OSOB
  4. NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE:
  5. ENERGIE 254 KCAL - 1067 KJ
  6. BÍLKOVINY 7G
  7. TUKY 6G
  8. SACHARIDY 42 G
  9. VLÁKNINA 6 G
  10. CHOLESTEROL 42 MG
  11. SODÍK 41 MG
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Torta ai Lamponi - Malinový dort

Torta ai Lamponi - Malinový dort

Obrázek Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Obrázek Čokobanánová nepečená kolečka s oříšky

Čokobanánová nepečená kolečka s oříšky

TOPlist