Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Buchta Otesánek

Potřebné přísady:
  • 4vejce
  • 200g cukru
  • 100ml oleje
  • 100ml mléka
  • 200g hl.mouky
  • 1 kypř.prášek

Pudink:

  • 1 van.pudink
  • 500ml mlélka
  • 1 lžíce cukru

Horní vrstva:

  • 2xšlehačka
  • 2x zakysaná smetana
  • 2x ztužovač šlehačky
  • granko na posypání
Postup přípravy:
  1. Žloutky a ostatní ingredience smícháme dohromady jako poslední dáme tuhý sníh z bílků. Uvaříme pudink podle návodu. Těsto dáme na plech a z horkého pudinku pomocí naběračky na těsto uděláme mřížku dáme péct.
  2. Šlehačky vyšleháme ze ztužovači potom k ní přidáme i zakys. smetany. Po vyndání řezy necháme cca 5 minut stát a pak ještě na teplé nalijeme horní vrstvu že smetan a zasypeme grankem. Dáme do lednice vychladnout na min.3h. Nejlepší je nechat buchtu vychladnout přes noc. Je to opravdu dobrota u nás je celý plech za jeden den fuč proto otesánek :-)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Jablkový koláč s mandlovými lupínky

Obrázek Cheesecake s limetkovým krémem

Cheesecake s limetkovým krémem

Obrázek Taštičky s višňovou náplní

Taštičky s višňovou náplní

Obrázek Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Obrázek Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

TOPlist