Search
Filters
Close

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Ingredience

Řezy:

  • 570 g žervé nebo jiného krémového sýru typu Philadelphie
  • 320 ml smetany ke šlehaní
  • 100 ml mléka
  • 95 g moučkového cukru
  • 3 balení Bebe sušenek
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Ganache:

  • 130 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády
  • Hranatá mísa o velikosti 33x20 cm

Postup přípravy

Do větší mísy dejte žervé, přisypte moučkový cukr a přidejte vanilkový extrakt. Vše společně vyšlehejte, nejlépe ručním šlehačem. Jde to s ním lépe. K žervé přilijte smetanu ke šlehaní a vše vyšlehejte v tuhý krém.

Připravte si mísu, sušenky a mléko. Sušenky namáčejte v mléce a poté je vyskládejte na dno mísy. Pokud je potřeba, sušenku seřízněte, aby se vešla do mísy.

Na sušenky navrstvěte polovinu krému a rozetřete ho. Na krém opět vyskládejte sušenky namočené v mléce. Na sušenky rozetřete druhou polovinu krému a na krém vyskládejte poslední patro sušenek namočených v mléce.

Mísu zakryjte potravinovou folií a uložte ji do lednice, alespoň na 3 hodiny.

Posledním krokem je příprava čokoládové polevy.

Do rendlíku si dejte smetanu ke šlehání a dejte ji zahřát. Jakmile se začne vařit, stáhněte ji z plotny a nalijte ji na pokrájenou čokoládu. Nechte 2 minuty stát a poté smetanu s čokoládou vymíchejte v hladkou ganache.

Ganache nalijte na sušenky a pokud je potřeba, stěrkou čokoládu rozetřete do krajů. Mísu opět uložte minimálně na hodinu do lednice, aby poleva zatuhla.

Sušenkové řezy krájejte nahřátým nožem a po každém zakrojení nůž otřete.

Video recept viz odkaz

Autor receptu Dvě v troubě

Ingredience

Řezy:

  • 570 g žervé nebo jiného krémového sýru typu Philadelphie
  • 320 ml smetany ke šlehaní
  • 100 ml mléka
  • 95 g moučkového cukru
  • 3 balení Bebe sušenek
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Ganache:

  • 130 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády
  • Hranatá mísa o velikosti 33x20 cm

Postup přípravy

Do větší mísy dejte žervé, přisypte moučkový cukr a přidejte vanilkový extrakt. Vše společně vyšlehejte, nejlépe ručním šlehačem. Jde to s ním lépe. K žervé přilijte smetanu ke šlehaní a vše vyšlehejte v tuhý krém.

Připravte si mísu, sušenky a mléko. Sušenky namáčejte v mléce a poté je vyskládejte na dno mísy. Pokud je potřeba, sušenku seřízněte, aby se vešla do mísy.

Na sušenky navrstvěte polovinu krému a rozetřete ho. Na krém opět vyskládejte sušenky namočené v mléce. Na sušenky rozetřete druhou polovinu krému a na krém vyskládejte poslední patro sušenek namočených v mléce.

Mísu zakryjte potravinovou folií a uložte ji do lednice, alespoň na 3 hodiny.

Posledním krokem je příprava čokoládové polevy.

Do rendlíku si dejte smetanu ke šlehání a dejte ji zahřát. Jakmile se začne vařit, stáhněte ji z plotny a nalijte ji na pokrájenou čokoládu. Nechte 2 minuty stát a poté smetanu s čokoládou vymíchejte v hladkou ganache.

Ganache nalijte na sušenky a pokud je potřeba, stěrkou čokoládu rozetřete do krajů. Mísu opět uložte minimálně na hodinu do lednice, aby poleva zatuhla.

Sušenkové řezy krájejte nahřátým nožem a po každém zakrojení nůž otřete.

Video recept viz odkaz

Autor receptu Dvě v troubě