Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Buchty makové - Strašínsko

Potřebné přísady:
  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg másla
  • 3 dkg droždí ( trochu mléka+ kostka cukru na kvásek)
  • 7 dkg moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • strouhaná citrónová kůra
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1,5 -2 dcl mléka
  • 20 dkg másla na pekáček a potírání
Postup přípravy:
  1. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto,středně tuhé těsto,které necháme aspoň 2 hodiny kynout. Tvarujeme buchty,které necháme ještě pod ubrouskem kynout. Pekáček vymažeme máslem,dáme buchty,potřeme máslem a pomalu pečeme. Povytažení z trouby můžeme pomazat máslem s rumem a sypeme cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Švestkový koláč s mákem a tvarohem

Švestkový koláč s mákem a tvarohem

Obrázek Kakaovo-vanilková bábovka z kysnutého cesta

Kakaovo-vanilková bábovka z kysnutého cesta

Obrázek Pšenično žitná šlehačková bábovka

Pšenično žitná šlehačková bábovka

Obrázek Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Tvarohové řezy se skořicovou polevou

Obrázek Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Obrázek Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Obrázek Makový závin podle paní Romanky

Makový závin podle paní Romanky

TOPlist