Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Makovo-jahodový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1dl/půl sklenky oleje/
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • jahody

Maková nápln:

  • 2 hrnky mletého máku
  • 2 hrnky mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 lžíc cukr krupice
  • mletá skořice

Drobenka:

  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/4 Hery nebo másla
Postup přípravy:

Maková náplň:

  1. mléko přivedeme k varu a do něj dáme mletý mák a vaříme a mícháme asi deset minutek. Až nám to zhoustne přidáme cukry a skořici.

Těsto:

  1. všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Plech by měl mít vyšší okraje. Lžící dáváme hromádky makové náplně a jahody. Koláč posypeme drobenkou a pečeme při 160 stupních asi 40 minutek.
  2. Auto receptu eva Prekoppová
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Ovocné řezy s pudinkem grandiózní

Obrázek Lehký tvarohový koláč s marmeládou

Lehký tvarohový koláč s marmeládou

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

TOPlist