Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Potřebné přísady:

Těsto (12ks):

  • 40 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 75 g dýňového pyré
  • 225 g hladké mouky
  • 4 g sušeného droždí nebo 15 g čerstvého
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • + máslo na vymazání formy

Náplň:

  • 50 g cukru krupice,
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • špetka mletého muškátového oříšku

Poleva:

  • 50 g cukru moučka
  • 20 g krémového sýra (Gervais, Buko, Lučina)
  • 1 lžíce másla
Postup přípravy:
  1. 1. V míse utřete máslo s cukrem, špetkou soli a vajíčkem. Přidejte dýňové pyré, mouku a droždí a hněťte asi 10 minut (v elektrickém robotu na nejnižší otáčky), těsto musí být pěkně pružné a hladké. Přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  2. 2. Připravte si náplň – rozpusťte máslo, přidejte cukr, sýr a koření a míchejte do hladké konzistence.
  3. 3. Na pomoučeném vále rozválejte těsto na obdélník, který potřete připravenou skořicovou směsí (na jedné z delších stran nechte asi 3 cm volné a těsto srolujte tak, aby byl nepotřený okraj zespoda.
  4. 4. Za rolované těsto nakrájejte na 2 až 3 cm tlusté plátky, které vyskládejte do zapékací mísy, formy či menšího pekáčku s centimetrovými odstupy. Nechte ještě chvíli kynout (10 – 15 minut) a pečte asi 25 minut při 180 °C. Nechte vychladnout.
  5. 5. Polevu připravte z rozpuštěného másla smíchaného s cukrem a krémovým sýrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Obrázek Domácí rustikální jahodová galetka

Domácí rustikální jahodová galetka

TOPlist