1 Zlatý klas nebo 2 vanilkové pudinkové prášky - v čechách mívají zlatý klas v Kauflandu viz foto níže
150g cukru
1 van. cukr
želatina
rybízový džem.
Postup přípravy:
Žloutky, cukr, olej a rum vyšleháme do pěny, přidáme mouku s PDP a nakonec zlehka vpravíme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme.Horký piškotový plát položíme na utěrku, pevně stočíme a necháme vychladnout. Poté piškotový plát rozvineme, namažeme marmeládou a opatrně stočíme, nakrájíme na 1 cm kolečka.
V troše mléka necháme nabobtnat želatinu (doporučuji použít želatinový ztužovač za studena od Dr. Oetkera). Ve zbytku mléka a Zlatého klasu uvaříme krém, který necháme vychladnout.Potom do něj zašleháme oba cukry, vyšlehanou šlehačku a připravenou želatinu nebo ztužovač dle návodu.
Kolečky rolády vyložíme misku vyloženou potravinářskou fólií a opatrně zalijeme krémem.Necháme tuhnout přes noc v chladničce.Potom vyklopíme misku jako dort, odstraníme fólií a nakrájíme.