Hledat
Filters

Tříkrálový koláč s nutelou

Potřebné přísady:
  • 150g hladká mouka
  • 150g manitoba - ( pokud nemáte, použijte jen hladkou)
  • 300g polohrubá mouka
  • 120g cukr
  • 80g máslo
  • 250g mléko
  • 1ks střední vejce
  • žloutek na potření
  • trocha soli
  • lžička medu
  • Nutela
  • mandle lupínky
  • rozinky nebo kandované ovoce do prostřední - největší části - kdo nemá rád vynechá úplně
Postup přípravy:
  1. Z trocha mléka, cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vzejít.
  2. Z kvásku a ostatních surovin vymíchejte v robotu krásně hladké těsto. Rozinky a kandované ovoce přidejte až na konci.
  3. Nechàme kynout cca 2 hodiny, může to trvat z déle.
  4. Ze čtvrtiny těsta vytvarujte vetšî kouli a položte doprostřed na plech vyložený pečícím papírem. Zbylé těsto rozdělte na osm dílů, naplnte nutelou a vytvarujte kuličky. Takto nechte kynout zhruba 20 minutek.
  5. Vykynuté těsto potřete žloutkem, posypte krystalovým cukrem a lupínky z mandlí.
  6. Pečeme na 180 stupňů cca 35-40 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Kefírové řezy se zakysanou smetanou

54
Zobrazit detail Kefírové řezy se zakysanou smetanou
Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

4.52
Zobrazit detail Šlehačková bábovka s citronovou polevou
Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

4.336
Zobrazit detail Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky
Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Zobrazit detail Jablkový závin ze špaldové mouky
Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Zobrazit detail Třené mandlové buchty - recept z roku 1935
Obrázek Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre

Zobrazit detail Kvásková kynutá bábovka z Lievito Madre
TOPlist