Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jablková krémeška

Potřebné přísady:

Cesto:

  • 60 dkg pol. múky
  • 20 dkg palmarín
  • 20 dkg pr. cukor
  • 2 vajcia
  • 1 PDP
  • 2 vanilky
  • 3-4 KL smotany

Krém:

  • 2 vajcia
  • 1/2 l mlieka
  • 2 zlaty klas alebo vanilkove pudingy
  • 15 dkg kr. cukor
  • 250 dkg palmarin alebo maslo

Plnka.

  • 1 a1/2 kg jablk
  • 2 PL masla
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 KL škorice
Postup přípravy:
  1. Všetky suroviny na cesto zhnetieme spolu a rozdelíme na 3 časti.Rozvaľkame a upečieme na papieri na pečenie na opačnej strane pekača asi 7 min. Po upečeni cesto stvrdne. Ingrediencie na krem zmiešame okrem palmarínu a uvaríme puding.
  2. Po vychladnutí do neho primiešame palmarín.Jablka na plnku očistime a postruháme a podusíme s maslom , cukrom a škoricou do mäkka .Keď už je hotove zahustim to trochu zlatým klasom.Na prvé cesto dáme jablka.Prikryjeme druhým cestom , na to dame krém a zase cesto.Trochu pritlačime a necháme postať do druhého dňa aby nám cesto zmäklo.nakoniec posypeme pr. cukrom.
  3. Spravila som krémešku podľa Lubky a navrch som dala šľahačku Rajo 0,5 l trvanlivá + zelatina Dr Oetker, pripraviť podľa návodu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rolky z toustového chleba podle Romanky

Rolky z toustového chleba podle Romanky

Obrázek Tvarohové řezy s drobenkou a ovocem

Tvarohové řezy s drobenkou a ovocem

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

Obrázek Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

TOPlist