500ml rostlinná šlehačka - kdo chce dá klasika šlehačku, ale v tomhle případě přidáme ztužovač
2 plolévkové lžíce karamelu
Korpus
300ml voda
150ml olej
200g polohrubá mouka
5ks vejce
Postup přípravy:
Karamel
Do hrnce dáme cukr a za stálého míchání roztavíme, odstavíme a přiléváme ohřátou smetanu a opravdu důkladně mícháme. Po vychladnutí přežijeme přes sítko a dáme do lednice.
Korpus
Do kastrolu dáme vodu, olej a až se nám směs začne vařit přidáme mouku a mícháme zhruba 2 minuty. Necháme v chladit a v robotu nebo šlehačem vmícháme npo jednom vejce. Těsto nastříkámr na plech vyložený pečícím papírem na který si pomocí sklenice nakrelíme kolečka. To proto, aby jsme jsme měli větrníky stejně velké. Pečeme cca 30 minut na 220 stupňů. Prvních 15 minut neotevírehte troubu. Jen takto větrníky pěkně naskočí. Hned po vytažení rozřízneme a necháme vychladit.
Pudinkový krém
Do hrnce dáme 400ml mléka, cukr a vanilkový cukr a převedeme k varu. Pudinkový prášek rozmícháme ve zbylém mléce a přidáme do hrnce, mícháme a necháme takto za stálého míchání provařit 2 minuty. Necháme vychladit a nakonec vyšleháme pudink s máslem.
Rostlinou šlehačku vychlazenou z lednice vyšleháme a přidáme dvě lžíce karamelu.
Větrníky naplníme pudinkovým krémem na něj šlehačkový, zskrxjemr druhým dílem, který pomažeme karamelem.