Search
Filters
Close

Recept - Karamelové větrníky od Mirky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Karamel:

  • 250ml smetana 33%
  • 250g cukr

Pudinkový krém

  • 2ks vanilkový pudink
  • 500ml mléko
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 100g másla
  • 1ks vanilkový cukr

Šlehačkový krém

  • 500ml rostlinná šlehačka - kdo chce dá klasika šlehačku, ale v tomhle případě přidáme ztužovač
  • 2 plolévkové lžíce karamelu

Korpus

  • 300ml voda
  • 150ml olej
  • 200g polohrubá mouka
  • 5ks vejce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Karamel

Do hrnce dáme cukr a za stálého míchání roztavíme, odstavíme a přiléváme ohřátou smetanu a opravdu důkladně mícháme. Po vychladnutí přežijeme přes sítko a dáme do lednice.

Korpus

Do kastrolu dáme vodu, olej a až se nám směs začne vařit přidáme mouku a mícháme zhruba 2 minuty. Necháme v chladit a v robotu nebo šlehačem vmícháme npo jednom vejce. Těsto nastříkámr na plech vyložený pečícím papírem na který si pomocí sklenice nakrelíme kolečka. To proto, aby jsme jsme měli větrníky stejně velké. Pečeme cca 30 minut na 220 stupňů. Prvních 15 minut neotevírehte troubu. Jen takto větrníky pěkně naskočí. Hned po vytažení rozřízneme a necháme vychladit.

Pudinkový krém

Do hrnce dáme 400ml mléka, cukr a vanilkový cukr a převedeme k varu. Pudinkový prášek rozmícháme ve zbylém mléce a přidáme do hrnce, mícháme a necháme takto za stálého míchání provařit 2 minuty. Necháme vychladit a nakonec vyšleháme pudink s máslem.

Rostlinou šlehačku vychlazenou z lednice vyšleháme a přidáme dvě lžíce karamelu.

Větrníky naplníme pudinkovým krémem na něj šlehačkový, zskrxjemr druhým dílem, který pomažeme karamelem.

Mirka Dědinová

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Karamel:

  • 250ml smetana 33%
  • 250g cukr

Pudinkový krém

  • 2ks vanilkový pudink
  • 500ml mléko
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 100g másla
  • 1ks vanilkový cukr

Šlehačkový krém

  • 500ml rostlinná šlehačka - kdo chce dá klasika šlehačku, ale v tomhle případě přidáme ztužovač
  • 2 plolévkové lžíce karamelu

Korpus

  • 300ml voda
  • 150ml olej
  • 200g polohrubá mouka
  • 5ks vejce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Karamel

Do hrnce dáme cukr a za stálého míchání roztavíme, odstavíme a přiléváme ohřátou smetanu a opravdu důkladně mícháme. Po vychladnutí přežijeme přes sítko a dáme do lednice.

Korpus

Do kastrolu dáme vodu, olej a až se nám směs začne vařit přidáme mouku a mícháme zhruba 2 minuty. Necháme v chladit a v robotu nebo šlehačem vmícháme npo jednom vejce. Těsto nastříkámr na plech vyložený pečícím papírem na který si pomocí sklenice nakrelíme kolečka. To proto, aby jsme jsme měli větrníky stejně velké. Pečeme cca 30 minut na 220 stupňů. Prvních 15 minut neotevírehte troubu. Jen takto větrníky pěkně naskočí. Hned po vytažení rozřízneme a necháme vychladit.

Pudinkový krém

Do hrnce dáme 400ml mléka, cukr a vanilkový cukr a převedeme k varu. Pudinkový prášek rozmícháme ve zbylém mléce a přidáme do hrnce, mícháme a necháme takto za stálého míchání provařit 2 minuty. Necháme vychladit a nakonec vyšleháme pudink s máslem.

Rostlinou šlehačku vychlazenou z lednice vyšleháme a přidáme dvě lžíce karamelu.

Větrníky naplníme pudinkovým krémem na něj šlehačkový, zskrxjemr druhým dílem, který pomažeme karamelem.

Mirka Dědinová