Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Potřebné přísady:
  • 3-4 jablek
  • skořicový cukr

Na těsto:

  • 300g polohrubé mouky
  • 120g cukru
  • 250ml mléka
  • 100ml oleje
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva

Na krém:

  • 300ml mléka
  • vanilkový pudink
  • 150g másla
  • cukr moučka a rum podle chuti

Dozdobení:

  • Margot
Postup přípravy:
  1. Musím se podělit o další naprosto luxusní recept, který jsem potkala na svých toulkách po internetu. Je jemný, osvěžující a chuť je famózní. A i když se to na první pohled nezdá, tak je hrozně jednoduchý. Dělala jsem již několikrát a vždy byl koláč snězen téměř na posezení
  2. Do koláčové formy dáme vrstvu strouhaných jablek. (Forma se nevymazává. Jen tak se tam dají jablka. Vyklopit to pak jde bez problémů.) Jablka posypeme skořicovým cukrem. Suroviny na těsto smícháme dohromady a nalijeme na jablka. Dáme péct na 170°C asi 30minut. Mezitím uvaříme pudink v mléce a necháme vychladit. Pak k němu přimícháme máslo a ochutíme moučka cukrem a rumem dle chuti. Vychladlý koláč překlopíme tak, že jsou jablka nahoře. Na jablka nalijeme krém a vše posypeme margotkou. Dáme do lednice vychladnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Nutellové brownies  jen ze 3 přísad

Nutellové brownies jen ze 3 přísad

Obrázek Čokoládovo - kokosový koláč

Čokoládovo - kokosový koláč

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

TOPlist