Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Babiččiny krémeše

Potřebné přísady:
  • 28 dkg hladké mouky
  • 10 dkg cukru moučka
  • 1 lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva
  • 5dkg rozpuštěné Hery nebo másla
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce tekutého medu
  • špetička soli.

KRÉM :

  • 1L mléka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 25 dkg Hery nebo másla
  • 4 žloutky
  • 15-20 dkg cukru
  • 2 -3 smetany ke šlehání
  • moučkový cukr na posypání.
Postup přípravy:
  1. Smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme ostatní suroviny a na vále vypracujeme vláčné těsto. Jako každé medové těsto, i toto by mělo chviličku odpočívat v ledničce. Těsto si rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme placku o rozměrech plechu. Placky pečeme na obrácené straně (placky na sebe dobře sedí a lépe to vypadá) vymazaného a vysypaného plechu - těsto na něj přeneseme pomocí válečku. Upečeme dorůžova.
  2. KRÉM : V troše mléka rozmícháme pudingové prášky a cukr. Do zbytku mléka přidáme žloutky a dáme vařit. Těsně před bodem varu přilijeme zbytek mléka s pudingem a vymícháme hladkou pudingovou kaši. Po vychladnutí zašleháme změklý tuk - měl by mít pokojovou teplotu.
  3. Upečenou placku dáme do plechu, rozetřeme pudingový krém, na to natřeme ušlehanou šlehačku a přikryjeme druhou medovou plackou. Uchováváme v ledničce, krémeše jsou nejlepší druhý den, kdy medové placky zvláční.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Jemné řezy s višněmi a čokoládou

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

Obrázek Švestkový koláč s jablky a ricottou

Švestkový koláč s jablky a ricottou

Obrázek Jablečná buchta s čokoládovou polevou

Jablečná buchta s čokoládovou polevou

TOPlist