Hledat
Filters

Švédský tvarohový koláč

Potřebné přísady:

SYPKÁ SMĚS

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • trošku soli

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

  • 3 tvarohy ( použijte tvaroh v kostce, ne ve vaničce )
  • 1 hrnek cukru
  • 3 vejce
  • 1/2L mléka
  • 1 vanilkový puding ( prášek )
  • citrónová kůra
  • trochu rumu
  • ždibec strouhaného muškátového oříšku
  • rozinky
  • tuk na vymazání formy a polití koláče
Postup přípravy:
  1. Všechny suroviny na sypkou směs smícháme.
  2. Do misky si dáme všechny suroviny na tvarohovou náplň a ponorným mixérem spojíme. Nelekejte se, je to docela řídké.
  3. Na vymazaný plech nasypeme 2 hrnky sypké směsi, na to nalijeme všechnu tvarohovou náplň, posypeme rozinkami a nasypeme zbytek sypké směsi. Vrch koláče pocákáme rozehřátým tukem, nebo postrouháme ztuhlým tukem. Upečeme dorůžova. Před podáváním necháme minimálně 3 hodinky, aby tvaroh vychladl a ztuhl - jinak bude řídký a vyteče. Já to dělám večer a ke snídani je mńam, mńam.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist