Buchta Pýda
Potřebné přísady:
- 4 velká jablka
- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 100 g změklého másla
- 3 vejce (ideálně z volného chovu, označení 0 nebo 1)
- 150 g moučkového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- skořici podle chuti
Postup přípravy:
- Tahle buchta se u nás stala velmi oblíbená je to vlastně takový jablečný koláč. Familiérně mu říkáme buchta Pýda.
- Nejprve si připravte jablka – oloupejte je a nakrájejte na malé kostičky.
- V míse vyšlehejte tvaroh, cukr a máslo do hladké směsi, poté přidejte vejce a znovu dobře prošlehejte.
- Do vzniklé hmoty vsypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a podle chuti přidejte skořici.
- Nakonec vmíchejte připravená jablka.
- Těsto přelijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
- Pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 30 minut, dokud povrch nezezlátne a koláč nezpevní.
- ⸻
- 👉 Výsledkem je vláčný koláč, který nádherně voní po skořici a šťavnatých jablkách. Skvělý jen tak nebo s hrnkem čaje či k
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit