Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Mousse au chocolat

Potřebné přísady:
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 30 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 20 ml koňaku
  • 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy:
  1. Čokoládu nalámeme na menší kousky a spolu s máslem ji rozpustíme ve vodní lázni dohladka. Čokoládu necháme chvilku vychladnout a poté do ní zašleháme žloutky a koňak. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh a zlehka ho zapracujme do zcela zchladnuté čokoládové hmoty. Pokud chcete mít čokoládovou pěnu jemnější, vmíchejte do ní 100 ml ušlehané šlehačky. Já ji tentokrát vynechala. Čokoládovou pěnu nalijeme do misek a necháme přes noc odpočívat v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Čokoládový dort bez mouky jako peříčko

Obrázek Dort s bavorským čokoládovým krémem

Dort s bavorským čokoládovým krémem

Obrázek Švestkový koláč s jablky a ricottou

Švestkový koláč s jablky a ricottou

Obrázek 🍪 Sendvičové sušenky s vanilkovou náplní (bez lepku, mléka, vajec i cukru)

🍪 Sendvičové sušenky s vanilkovou náplní (bez lepku, mléka, vajec i cukru)

TOPlist