Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kynutý makový závin

Potřebné přísady:
  • 300g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 50g másla
  • 1/2 droždí
  • 150ml mléka
  • špetka soli
  • olej
  • 1 žloutek na potření

Náplň:

  • 150g mletého máku
  • 50g kokosu
  • 100g moučkového cukru
  • 150ml mléka
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme mouku, máslo, cukr, vejce, špetku soli. Přidáme kvásek (teplé mléko, rozdrobené droždí, lžička cukru). Vše spolue smícháme a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny na teplém místě kynout.
  2. Mezitím, co nám těsto kyne, tak si připravíme náplň: Mléko uvedeme s cukrem do varu, přisypeme mák a kokos a mícháme do zhoustnutí, odstavíme z ohně.
  3. Vykynulé těsto rozválíme a potřeme olejem, natřeme náplní a srolujeme.
  4. Dáme na plech, potřeme žloutkem a případně propícháme vidličkou.Pečeme 25-30 minut při 160°C. Po vychladnutí nakrájíme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Jogurtové řezy s malinami

Recept - Jogurtové řezy s malinami

Obrázek Recept - Vaříme, pečeme s Bobem a Nikčou - Linecký koláč

Recept - Vaříme, pečeme s Bobem a Nikčou - Linecký koláč

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Zitiny borůvkové rezy - neskutočne dobré

Zitiny borůvkové rezy - neskutočne dobré

Obrázek Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Obrázek Perníkový koláč se švestkami a mákem

Perníkový koláč se švestkami a mákem

TOPlist