Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Potřebné přísady:

Ingredience na těsto

  • 180 g hladké mouky
  • 130 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 polévková lžíce perníkového koření Vitana
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva Vitana
  • špetka soli

Ingredience na krém

  • 200 g másla
  • 200 g mascarpone
  • 3–4 lžičky skořice mleté Vitana
  • 2 lžíce extra jemného moučkového cukru
  • povidla Hamé podle chuti
Postup přípravy:
  1. Mouku smícháme s kořením, pečicím práškem, kakaem a špetkou soli. Na chvíli odložíme a mezitím vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Prošleháme mléko s vejci.
  2. K utřenému máslu postupně po dávkách přidáváme mouku a mléko s vajíčky a zašleháme. Takto postupně vypracujeme řidší těsto.
  3. Plechovou formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Každý košíček naplníme těstem zhruba do tří čtvrtin. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °Ca pečeme 15 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.
  4. Na přípravu krému nejprve důkladně vyšleháme máslo, nejlépe až 10 minut. Teprve potom začneme po lžících zašlehávat mascarpone a postupně také skořici a cukr. Krém naplníme do cukrářského kornoutu se zdobičkou a naneseme na upečené cupcakes. Nakonec ještě poprášíme skořicí. Pokud chceme přidat povidla, uděláme nahoře do těsta malý otvor a naplníme povidly. Teprve potom ozdobíme krémem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

TOPlist