Hledat
Filters

Kropenatá buchta

Potřebné přísady:

Maková nádivka

  • 100 g mletého máku
  • 200 ml mléka
  • vanilkový cukr
  • 30 g moučkového cukru
  • špetka skořice
  • 1 lžíce rumu

Tvarohová nádivka

  • 500 g tvarohu (používám tučný, ale může být i nízkotučný)
  • 100 g cukru (cca půl hrnku)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka

Povidla

  • 200 g povidel  (s nima se nic nedělá, ty jsou připraveny "z výroby":o))

Těsto

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 hrnek mléka (+100 ml na pozdější rozděření, viz recept)
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
Postup přípravy:
  1. Maková nádivka:
  2. Smícháme mák, mléko, oba cukry, skořici a za stálého míchání svaříme do husté kaše (od varu to trvá asi 5 minut). Necháme vychladnout a přimícháme lžící rumu.
  3. Tvarohová nádivka:
  4. Všechny suroviny vymixujeme dohladka (stačí chviličku).
  5. Těsto:
  6. Smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva a promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a vymícháme hladkou tužší hmotu.
  7. Vymažeme a vysypeme si pekáček (asi 35 * 25 cm). Půlku těsta opatrně rozetřeme do pekáčku (těsto není lité, musí se opravdu rozetřít, tak se neděste, že to jde blbě a je ho jen slabá vrstva), polijeme ho tvarohovou nádivkou a na střídačku lžičkou vkládáme hromádky mákové náplně a povidel. Já dávám vrchovatou lžičku máku a o něco menší lžičku povidel.
  8. Druhou půlku těsta rozředíme 100 ml mléka, vymícháme, aby se těsto spojilo, a pak jím opatrně a po částech polijeme připravenou buchtu.
  9. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Italské jablíčko s tvarohovým krémem

55
Zobrazit detail Italské jablíčko s tvarohovým krémem
Obrázek Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

516
Zobrazit detail Luxusní nadýchané tvarohové šátečky
Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

43
Zobrazit detail Celozrnný perník podle Petra Havlíčka
Obrázek Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco

Zobrazit detail Torta mirtilli e lamponi con ganache di cioccolato bianco
Obrázek Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

52
Zobrazit detail Vaľkaná štrúdľa z celej smotany
Obrázek Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

41
Zobrazit detail Lahodný vanilkový koláč s jahodami
Obrázek Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

312
Zobrazit detail Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající
TOPlist