Search
Filters
Close

Recept - Dort od Markétky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • na 1 vejce
  • 31g cukr krupice
  • 33g polohrubé mouky
  • špetka soli (barvivo)

Krém:

  • 3ks smetana na šlehání
  • 2ks ztužovač šlehačky
  • Cukr podle chuti
  • 500g mascarpone
  • Barvy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Korpus:

Dort na fotce je z 8 vajec.

Celá vejce šlehat s cukrem 15-20 minut do husté pěny na nejvyšší stupeň. Potom na nejnižší stupeň zašlehat mouku.

Korpus pečeme na 180 stupňů dokud není špejle po zapíchnutí do středu suchá.

Necháme vychladnout a rozkrojíme na 2-3 části.

Dort sestavíme tak, aby část, která tvořila dno, byla nakonec úplně nahoře (dort je potom krásně rovný).

Krém:

Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem a m.cukrem dle chuti. Mascarpone RUČNĚ vymícháme do hladka a postupně k němu přidáváme ušlehanou šlehačku. Vše dělat ručně, jinak krém zřídne.

Sestavení dortu:

Dolů dáme první část korpusu, naneseme krém a uhladíme ho, můžeme naskládat různé ovoce( já dala broskve). Potom položíme další část dortu, potřeme vrstvou krému a naskládáme ovoce. Nakonec položíme poslední část korpusu, kterou na vrchu pokapeme ovocnou šťávou.

Necháme uležet ideálně přes noc. Zdobíme máslovým krémem ( já dala 4x máslo vyšlehané do pěny a k tomu jsem přidala 2 Salka a vyšlehala) nebo potřeme máslovým krémem a zdobíme potahovací hmotou.

Autor receptu Markéta Danková

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

Korpus:

  • na 1 vejce
  • 31g cukr krupice
  • 33g polohrubé mouky
  • špetka soli (barvivo)

Krém:

  • 3ks smetana na šlehání
  • 2ks ztužovač šlehačky
  • Cukr podle chuti
  • 500g mascarpone
  • Barvy

POSTUP PŘÍPRAVY:

Korpus:

Dort na fotce je z 8 vajec.

Celá vejce šlehat s cukrem 15-20 minut do husté pěny na nejvyšší stupeň. Potom na nejnižší stupeň zašlehat mouku.

Korpus pečeme na 180 stupňů dokud není špejle po zapíchnutí do středu suchá.

Necháme vychladnout a rozkrojíme na 2-3 části.

Dort sestavíme tak, aby část, která tvořila dno, byla nakonec úplně nahoře (dort je potom krásně rovný).

Krém:

Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem a m.cukrem dle chuti. Mascarpone RUČNĚ vymícháme do hladka a postupně k němu přidáváme ušlehanou šlehačku. Vše dělat ručně, jinak krém zřídne.

Sestavení dortu:

Dolů dáme první část korpusu, naneseme krém a uhladíme ho, můžeme naskládat různé ovoce( já dala broskve). Potom položíme další část dortu, potřeme vrstvou krému a naskládáme ovoce. Nakonec položíme poslední část korpusu, kterou na vrchu pokapeme ovocnou šťávou.

Necháme uležet ideálně přes noc. Zdobíme máslovým krémem ( já dala 4x máslo vyšlehané do pěny a k tomu jsem přidala 2 Salka a vyšlehala) nebo potřeme máslovým krémem a zdobíme potahovací hmotou.

Autor receptu Markéta Danková