Výborný a hlavně jednoduchý jogurtový koláč s hruškami
Potřebné přísady:
- 1 hrnek selského bílého jogurtu
- 1 hrnek polohrubé mouky
- půl hrnku krupicového nebo třtinového cukru
- ½ prášku do pečiva
- 1 větší vejce
- 1/3 hrnku slunečnicového oleje
- 3 hrušky
Postup přípravy:
- V misce smíchejte jogurt, polohrubou mouku, cukr, olej, prášek do pečiva a vejce. Míchejte, dokud není těsto krásně hladké. Směs nalijte do vymazané a vysypané formy a hustě posypejte oloupanými hruškami pokrájenými na plátky. Nakonec hustě zasypejte drobenkou, kterou vytvoříte smícháním hrubé mouky, másla a krupicového cukru. Pečte asi 25 minut na 180 °C.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuAndrea K.
Mohlo by se Vám líbit