Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Výborný a hlavně jednoduchý jogurtový koláč s hruškami

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek selského bílého jogurtu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • půl hrnku krupicového nebo třtinového cukru
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 větší vejce
  • 1/3 hrnku slunečnicového oleje
  • 3 hrušky
Postup přípravy:
  1. V misce smíchejte jogurt, polohrubou mouku, cukr, olej, prášek do pečiva a vejce. Míchejte, dokud není těsto krásně hladké. Směs nalijte do vymazané a vysypané formy a hustě posypejte oloupanými hruškami pokrájenými na plátky. Nakonec hustě zasypejte drobenkou, kterou vytvoříte smícháním hrubé mouky, másla a krupicového cukru. Pečte asi 25 minut na 180 °C.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Super rychlý tvarohový koláč

Super rychlý tvarohový koláč

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

TOPlist