Suroviny mimo mouky přivedeme k varu a zasypeme mouku a důkladně mícháme, aby se těsto nelepilo. Po vychladnutí přidáme vejce a důkladně rozmýcháme. Stříkáme na vymazaný plech olejem a pečeme při 220°C 10min potom dopékáme při 200°C.
Žloutková šlehačka
Postup: uvaříme pudink - bude hodně hustý dáme do misky a posypeme vanilkovým cukrem a necháme vychladit. Po vychladnutí jej rozšleháme a smícháme s ušlehanou smetanou a stříkáme na rozkrojený větrník jen na spodní část.
Karamelová šlehačka
Z cukru uděláme světlý karamel, který zalijeme teplou smetanou-(pozor vzniká velmi horká pára nebezpečí opaření) vzniknou cucky karamelu, které rozvaříme a dáme vychladit-nejlépe den dopředu.
Po vychladnutí tento karamel rozšleháme a smícháme s ušlehanou smetanou a stříkáme na žloutkovou šlehačku.
Vršky větrníků namáčíme v čokoládě necháme krátce okapat a položíme je na šlehačky a mírně zatlačíme.
Větrníky dáme vychladit a už si jenom přejeme dobrou chuť.