Na náplň si nejdříve uvaříme kaši z mléka, cukru a mouky, sundáme z plotny a ihned vmícháme strouhaný kokos, necháme vychladit.
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, přiléváme olej, mléko a rum, promícháme. Dále přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků.
Oddělíme si asi 1/2 těsta, kterou obarvíme jednou lžící kakaa na pečení. Nalijeme na menší plech (velikost 24x30cm) vyložený pečícím papírem a předpečeme cca 10min. (horkovzduch na 160C, elektr.trouba na 180C).
Na horký tmavý korpus opatrně rozetřeme vlažnou kokosovou kaši a na to dáme zbytek světlého těsta. Dopečeme cca dalších 25 - 30min. (Já dopékala 25min.,ale záleží, jakou máte troubu). Vršek zákusku by měl být lehce hnědý. Doporučuji si udělat test špejlí. :-)
Až zákusek vychladne, rozpustíme si v kastrůlku na mírném plameni čokoládu rozlámanou na kostičky s troškou másla a mléka. Mícháme dohladka. Opatrně rozetřeme na zákusek a necháme ztuhnout.