Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Cocoa řezy

Potřebné přísady:

Těsto :

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g másla/Hery
  • 60 g cukru
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • lžička jedlé sody
  • 3 lžíce kakaa
  • 50 ml oleje
  • 1 dcl sladké smetany.

Krém :

  • 120 g másla/Hery
  • 200 g cukru moučky
  • 100 ml rumu
  • 200 g kokosu
  • 6 bílků

Poleva :

  • 150 g hořké čokolády
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • džem dle chuti
Postup přípravy:
  1. Těsto: Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Jednu část těsta vyválíme, položíme na vymazaný a vysypaný plech a potřeme džemem (doporučuji pikantní).
  2. Náplň: Smícháme máslo s cukrem do pěny, přidáme rum, kokos a sníh z bílků, který přidáváme postupně. Náplň dáme na namazaný „džemový“ plát, přikryjeme druhým vyváleným plátem těsta a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme 20–25 minut.
  3. Po upečení necháme vychladnout a polijeme polevou, kterou připravíme tak, že čokoládu nalámeme na kousky a spolu s olejem rozpustíme v horké vodní lázni.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablkový závin zo škvarkového cesta

Jablkový závin zo škvarkového cesta

Obrázek Rebarborový tvarohový cheesecake

Rebarborový tvarohový cheesecake

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

TOPlist