Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250g sušenek
  • 100g mléčná kvalitní čokoláda
  • 70g másla

Na krém:

  • 500g kvalitního bílého jogurtu
  • 500g mascarpone - nenahrazovat
  • 500ml šlehačky
  • 120g salka
  • 4 pláty želatiny

Na dozdobení:

  • Nutela
Postup přípravy:
  1. Sušenky rozdrtíme přidáme změklé máslo a povolenou čokoládu a vypracujeme jakoby těstíčko. Sušenky hodně pomačkejte nebo válečkem nadrťte, bude se Vám s nimi lépe pracovat. Toto těsto dáme na dno formy.
  2. Mascarpone vyšleháme se smetanou - šleháme tak dlouho dokud nám nevznikne krásný hustý krém. Přidáme 450g jogurtu a salko a dál šleháme. Želatinu si dáme změknout do studené vody a když je změklá vyždímeme ji a zahřejeme 50g jogurtu a v něm rozpustíme želatinu. Takto připravenou želatinu přidáme do vyšlehané směsi a promícháme.
  3. Nalijeme na sušenkový koprus, uhladíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Po ztuhnutí zdobíme nutelou nebo pokud má někdo rád jiné dipy, můžete podle své chuti.
  4. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Obrázek Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Obrázek Snídaňový koláč "Co dům dal"

Snídaňový koláč "Co dům dal"

Obrázek Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Obrázek Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

TOPlist