Torta golosa allo yogurt - Jogutrový dort nepečená pochoutka
Potřebné přísady:
Těsto:
250g sušenek
100g mléčná kvalitní čokoláda
70g másla
Na krém:
500g kvalitního bílého jogurtu
500g mascarpone - nenahrazovat
500ml šlehačky
120g salka
4 pláty želatiny
Na dozdobení:
Nutela
Postup přípravy:
Sušenky rozdrtíme přidáme změklé máslo a povolenou čokoládu a vypracujeme jakoby těstíčko. Sušenky hodně pomačkejte nebo válečkem nadrťte, bude se Vám s nimi lépe pracovat. Toto těsto dáme na dno formy.
Mascarpone vyšleháme se smetanou - šleháme tak dlouho dokud nám nevznikne krásný hustý krém. Přidáme 450g jogurtu a salko a dál šleháme. Želatinu si dáme změknout do studené vody a když je změklá vyždímeme ji a zahřejeme 50g jogurtu a v něm rozpustíme želatinu. Takto připravenou želatinu přidáme do vyšlehané směsi a promícháme.
Nalijeme na sušenkový koprus, uhladíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Po ztuhnutí zdobíme nutelou nebo pokud má někdo rád jiné dipy, můžete podle své chuti.