Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Strakatý tvarožník

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 100g Hery (dávám máslo)
  • 100g cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 250g polohrubé mouky

Náplň:

  • 3 tvarohy ve vaničce
  • 1 zakysaná smetana
  • panák rumu
  • 150g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 1 vanilkový cukr
  • 100ml mléka

Do druhé půlky náplně přidáme 3 lžíce kakaa

Postup přípravy:
  1. Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Do dortové otevírací formy (vymazané a vysypané) těsto buď prsty nebo válečkem rozprostřeme a uděláme z těsta vyšší okraj.
  2. Náplň vyšleháme na hladký krém. Odlijeme poloviny náplně do jiné mísy a přišleháme kakao. Dáváme doprostřed vždy střídavě jednu lžíci světlého a lžíci tmavého těsta a to až do spotřebování náplně. Občas s celou formou malinko zatřeste - tvarohová náplň se pěkně rozlije. Udělají se vám krásné letokruhy.
  3. Pečeme na 185°C něco přes hodinu. Pak špejlí vyzkoušejte prostředek. Jestli se vám ještě těsto lepí, nechte ještě chvíli péct. Záleží na vaší troubě. Kraje trochu zhnědnou, ale to vůbec nevadí. Tvaroh i po upečení bude měkčí, ale neměl by lepit na špejli. Po úplném vychladnutí opatrně sejměte dortovou formu a dáme do lednice. Dá se jíst hned, ale nejlepší je druhý den úplně vychlazený.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mňamózní válečky plněné - (nepečené)

Mňamózní válečky plněné - (nepečené)

Obrázek BE-BE řezy s čokoládou - nepečené, jednoduché a výborné

BE-BE řezy s čokoládou - nepečené, jednoduché a výborné

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Obrázek Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

Jablko- pudinkový koláč z listového těsta

TOPlist