Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Strakatý tvarožník

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 100g Hery (dávám máslo)
  • 100g cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 250g polohrubé mouky

Náplň:

  • 3 tvarohy ve vaničce
  • 1 zakysaná smetana
  • panák rumu
  • 150g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 1 vanilkový cukr
  • 100ml mléka

Do druhé půlky náplně přidáme 3 lžíce kakaa

Postup přípravy:
  1. Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Do dortové otevírací formy (vymazané a vysypané) těsto buď prsty nebo válečkem rozprostřeme a uděláme z těsta vyšší okraj.
  2. Náplň vyšleháme na hladký krém. Odlijeme poloviny náplně do jiné mísy a přišleháme kakao. Dáváme doprostřed vždy střídavě jednu lžíci světlého a lžíci tmavého těsta a to až do spotřebování náplně. Občas s celou formou malinko zatřeste - tvarohová náplň se pěkně rozlije. Udělají se vám krásné letokruhy.
  3. Pečeme na 185°C něco přes hodinu. Pak špejlí vyzkoušejte prostředek. Jestli se vám ještě těsto lepí, nechte ještě chvíli péct. Záleží na vaší troubě. Kraje trochu zhnědnou, ale to vůbec nevadí. Tvaroh i po upečení bude měkčí, ale neměl by lepit na špejli. Po úplném vychladnutí opatrně sejměte dortovou formu a dáme do lednice. Dá se jíst hned, ale nejlepší je druhý den úplně vychlazený.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Závin ze super rychlého těsta

Závin ze super rychlého těsta

Obrázek Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

TOPlist