Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Laskonky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 bílky
  • 120 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 60 g strouhaných ořechů nebo kokosu
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme pevný sníh, přisypeme cukr a šleháme nad párou, dokud se cukr nerozpustí. Do sněhu vmícháme ořechy a na velký plech s pečícím papírem natíráme přes šablonu, nakonec stáhneme stěrkou přebytečnou hmotu. Tato dávka nám vyjde na 2 plechy. Pečeme oba plechy najednou na horkovzduch na 100°C asi 35 minut. Vychladlé laskonky slepujeme Nutellou a můžeme pocákat čokoládou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Obrázek Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Obrázek Banánový chlebíček by Romča

Banánový chlebíček by Romča

TOPlist